Kolač Rafaelo
Sastojci:
- 9 kaška mleka
- 9 kašika brašna
- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašika kakaa
- 9 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Preliv od ruma:
Za koru u sud polupamo jaja i dodamo 6 kašika šećera. Dodamo vanilin šećer i izmutimo mikserom. Zatim dodamo mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo, kakao. Sve to mešamo varjačom dok se fino ne sastavi.
Testo stavimo u pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom. pečemo 25 minuta na 180C. Veličina tepsije bi trebala biti oko 26x20cm.
Mikserom umutimo slatku pavlaku u čvrst šlag ali nikako da je previše ulupan. Po želji dodati šećera, malo arame vanile, kap dve. Dodamo čokoladu isečenu na komadiće, kokosovo brašno i promešamo.
Preliv od ruma:
U sud stavimo mleko, rum i šećer. Mešamo na šporetu tek toliko dok se šećer ne istopi.
Ispečenu koru izvadimo iz tepsije i odstranimo pažljivo papir. Zatim poprskamo aromatičnim zalivom i premažemo marmeladom. Nanesemo preko marmelade slatku pavlaku sa čokoladmo i kokosom. Kolač ukrasimo čokoladom i kokosom.
Prijatno!
..........................................................................................................................................................
Ako Vam se dopao recept, podelite ga na društvenim mrežama i doprinesite da se za blog čuje dalje. Hvala! ♥
Нема коментара:
Постави коментар