10/28/2015

Kolač Rafaelo

Kolač Rafaelo

Fotografija kolača RafaeloSastojci: 

  • 9 kaška mleka
  • 9 kašika brašna
  • 3 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašika kakaa
  • 9 kašika ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Preliv od ruma:

  • 100 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 4 kašike ruma

I još:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 100 g kokosa
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike marmelade 

Priprema:


Za koru u sud polupamo jaja i dodamo 6 kašika šećera. Dodamo vanilin šećer i izmutimo mikserom. Zatim dodamo mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo, kakao. Sve to mešamo varjačom dok se fino ne sastavi.
Testo stavimo u pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom. pečemo 25 minuta na 180C. Veličina tepsije bi trebala biti oko 26x20cm.
Mikserom umutimo slatku pavlaku u čvrst šlag ali nikako da je previše ulupan. Po želji dodati šećera, malo arame vanile, kap dve. Dodamo čokoladu isečenu na komadiće, kokosovo brašno i promešamo.

Preliv od ruma:
 U sud stavimo mleko, rum i šećer. Mešamo na šporetu tek toliko dok se šećer ne istopi. 
Ispečenu koru izvadimo iz tepsije i odstranimo pažljivo papir. Zatim poprskamo aromatičnim zalivom i premažemo marmeladom. Nanesemo preko marmelade slatku pavlaku sa čokoladmo i kokosom. Kolač ukrasimo čokoladom i kokosom.

Prijatno!

 ..........................................................................................................................................................
Ako Vam se dopao recept, podelite ga na društvenim mrežama i doprinesite da se za blog čuje dalje. Hvala! ♥

Нема коментара:

Постави коментар

Popularni Recepti

Delicious Recipes