Torta Cvetna Dolina
Sastojci:
- 200 g čokolade
- 16 jaja
- 16 kašika brašna
- 16 kašika šećera i 300 g za fil
- 6 kašika ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 margarina od 250 g
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 litar mleka
- 200 g šećera u prahu
- 6 kesica šlaga
- 1 ekstrakt od jagode
Priprema:
Umutiti četri kore od po 4 belanca, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1,5 kašika ulja, malo praška za pecivo (1/4 kesice). Ovako napraviti četiri kore, koje pečemo na 180 C oko 20 do 25 minuta. Kada se kore ispeku peliti ih sa po 4 kašike mleka. Otopiti čokoladu sa 125 g margarina, pa premazati sve četiri kore.
Priprema fila 1:
12 žumanaca umutiti sa 300 g šećera, 2 kesice vanila pudinga, pa ukuvati na pari u pola litre mleka. U topao fil dodati još 125 g margarina da se otopi. Posebno umutiti penasto jedan ceo margarin od 250 g sa 200 g šećera u prahu, pa spojiti sa prohlađenim kuvanim filom.
Priprema fila 2:
6 kesica šlaga u koji se doda ekstrakt jagode umutiti po uputstvu. Filovati na sledeći način: kora sa čokoladom-žuti fil-šlag i tako redom dok se ne utroše kore i fil. Ostaviti malo šlaga da bi ukrasili celu tortu.
Prijatno!
Autor: Ljiljana
..........................................................................................................................................................
Ako Vam se dopao recept, podelite ga na društvenim mrežama i doprinesite da se za blog čuje dalje. Hvala! ♥
Нема коментара:
Постави коментар