10/26/2015

Cvetna dolina

Torta Cvetna Dolina

Sastojci:


Fotografija torete pod nazivom Cvetna Dolina
  • 200 g čokolade
  • 16 jaja
  • 16 kašika brašna
  • 16 kašika šećera i 300 g za fil
  • 6 kašika ulja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 margarina od 250 g
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1 litar mleka
  • 200 g šećera u prahu
  • 6 kesica šlaga
  • 1 ekstrakt od jagode

Priprema:





Umutiti četri kore od po 4 belanca, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1,5 kašika ulja, malo praška za pecivo (1/4 kesice). Ovako napraviti četiri kore, koje pečemo na 180 C oko 20 do 25 minuta. Kada se kore ispeku peliti ih sa po 4 kašike mleka. Otopiti čokoladu sa 125 g margarina, pa premazati sve četiri kore.

Priprema fila 1: 


12 žumanaca umutiti sa 300 g šećera, 2 kesice vanila pudinga, pa ukuvati na pari u pola litre mleka. U topao fil dodati još 125 g margarina da se otopi. Posebno umutiti penasto jedan ceo margarin od 250 g sa 200 g šećera u prahu, pa spojiti sa prohlađenim kuvanim filom.

Priprema fila 2:


6 kesica šlaga u koji se doda ekstrakt jagode umutiti po uputstvu. Filovati na sledeći način: kora sa čokoladom-žuti fil-šlag i tako redom dok se ne utroše kore i fil. Ostaviti malo šlaga da bi ukrasili celu tortu.

Prijatno!

Autor: Ljiljana
 ..........................................................................................................................................................
Ako Vam se dopao recept, podelite ga na društvenim mrežama i doprinesite da se za blog čuje dalje. Hvala! ♥

Нема коментара:

Постави коментар

Popularni Recepti

Delicious Recipes