2/14/2016

Lazanje

Recept za Lazanje

Fotografija lazanje
Lazanje - Foto: Najukusniji Recepti

Sastojci za testo:

  • 350g brašna
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica ulja
  • malo vode

Sastojci za bolonjez sos:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • malo celera
  • 350g mlevenog mesa
  • 500g paradajz pirea
  • so i biber (po ukusu)

Sastojci za bešamel sos:

  • 50g margarina
  • 3-4 kašike brašna
  • 1/2l mleka
  • 1/2 kašičica soli
    - 300g kačkavalja za rendanje na korama

Pripremanje testa i kora:

Zamesiti 350g brašna, 2 jaja, 1 kašičicu soli, 1 kašiku ulja, testo dobro izraditi da se ne lepi i staviti u frižider 1 sat (u foliju)
Testo podeliti na 8-10 loptica, razvlačiti oklagijom i jednu po jednu kuvati u šerpi.
Kuvanu koru vaditi i stavljati u šerpu sa hladnom vodom.

Bolonjez sos:

Propržiti 1 glavicu luka, 1 šaragepu i malo celera. U to dodati 350g mlevenog mesa. Kada je proprženo dodati 500ml paradaiz pirea, so i biber (po ukusu) i još malo kuvati i skloniti sa vatre.

Bešamel sos:

Istopiti 50g margarina, dodati 3-4 kašike brašna, 1/2 kašicice soli i 1/2l mleka. Kada se zgusne skloniti sa vatre.

Na kore stavljati bolonjez sos, bešamel sos, rendani kačkavalj i tako redom dok se ne upotrebe sve kore a na zadnoj narendati samo kačkavalj. Peći u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200C stepeni.

Prijatno!

Video Recept:

 ..........................................................................................................................................................
Ako Vam se dopao recept, podelite ga na društvenim mrežama i doprinesite da se za blog čuje dalje. Hvala! ♥



Нема коментара:

Постави коментар

Popularni Recepti

Delicious Recipes