Recept za Lazanje
Lazanje - Foto: Najukusniji Recepti |
Sastojci za testo:
- 350g brašna
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica ulja
- malo vode
Sastojci za bolonjez sos:
Sastojci za bešamel sos:
- 50g margarina
- 3-4 kašike brašna
- 1/2l mleka
- 1/2 kašičica soli
- 300g kačkavalja za rendanje na korama
Pripremanje testa i kora:
Zamesiti 350g brašna, 2 jaja, 1 kašičicu soli, 1 kašiku ulja, testo dobro izraditi da se ne lepi i staviti u frižider 1 sat (u foliju)
Testo podeliti na 8-10 loptica, razvlačiti oklagijom i jednu po jednu kuvati u šerpi.
Kuvanu koru vaditi i stavljati u šerpu sa hladnom vodom.
Bolonjez sos:
Propržiti 1 glavicu luka, 1 šaragepu i malo celera. U to dodati 350g mlevenog mesa. Kada je proprženo dodati 500ml paradaiz pirea, so i biber (po ukusu) i još malo kuvati i skloniti sa vatre.
Bešamel sos:
Istopiti 50g margarina, dodati 3-4 kašike brašna, 1/2 kašicice soli i 1/2l mleka. Kada se zgusne skloniti sa vatre.
Na kore stavljati bolonjez sos, bešamel sos, rendani kačkavalj i tako redom dok se ne upotrebe sve kore a na zadnoj narendati samo kačkavalj. Peći u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200C stepeni.
Prijatno!
Video Recept:
..........................................................................................................................................................
Ako Vam se dopao recept, podelite ga na društvenim mrežama i doprinesite da se za blog čuje dalje. Hvala! ♥
Нема коментара:
Постави коментар