Recept za pravljenje domaćeg kikiriki putera
- 300g kikirikija, nepečenog i neslanog
- prstohvat soli
Priprema:
Kikiriki pecite oko 15 minuta na 160°C u zagrejanoj rerni. Ako volite, možete ga prepeći
malo više, ali pazite da ne preterate, jer će postati gorkast.
malo više, ali pazite da ne preterate, jer će postati gorkast.
Ostavite kikiriki da se kratko prohladi, zatim ga oljuštite.
Stavite kikiriku u blender i počnite da blendirate, dodajte prstohvat soli. Kikiriki će proći kroz nekoliko faza dok ne postane maziv puter i sasvim gladak. Zatim puter presipajte u čistoj posudi ili tegli.
Prijatno!
Video Recept:
..........................................................................................................................................................
Ako Vam se dopao recept, podelite ga na društvenim mrežama i doprinesite da se za blog čuje dalje. Hvala! ♥
Нема коментара:
Постави коментар